maurers

İran'a virüslü saldırıyı yapan

İran'da 2010 yılında 30 binden fazla bilgisaya bulaşan ve nükleer programı vuran virüsün kaynağı ortaya çıktı...

İran’ın nükleer programını vuran bilgisayar virüsünün Halkın Mücahitleri örgütü tarafından yerleştirildiği ileri sürüldü.
Teknoloji sitelerinde yer alan habere göre, Amerikan istihbarat yetkilileri, Halkın Mücahitleri örgütünün bir mensubunun, virüsü bilgisayar sistemine bir taşınabilir bellekle yerleştirdiğini belirttiler.
Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA) anti terör biriminin eski Başkanı Vince Cannistraro, İsrail gizli servisi Mossad’ın Halkın Mücahitleri’ni bir cinayet şebekesi gibi kullandığını iddia ederek, ülke içinde etkin bir ağa ve nükleer programda görevli yetkililere erişim imkanı bulunan muhaliflerin kilit İranlı bilimadamlarının öldürülmesinde de parmaklarının olduğuna inanıldığını kaydetti.

Angry Birds canınızı yakmasın!

Android cebinize Angry Birds Space'i indirdiniz... Emin misiniz? İndirdiğiniz başka bir şey olabilir.

Güvenlik devi Sophos'un yaptığı açıklamaya göre, Play Store'de bulunan sahte bir Angry Birds Space uygulaması tehlike saçıyor. Adı ve logosu ile orijinalinden ayırt edilemeyen uygulama, aslında zararlı içeren bir tuzaktan başka bir şey değil. Uygulamayı kurduğunuzda otomatik olarak ek indirme yapan ve zararlıları Android cebinize dolduran sahta uygulama, cebinizi botnet'lerin bir parçası haline getiriyor. Bundan sonrasında ise telefonunuz, hacker'lara açık hale geliyor.
Bu ve benzeri durumlar, Play Store'da daha önce de yaşanmıştı. Google, her ne kadar önlem alınacağını söylese de, görünüşe göre bu önlemler şu an için pek yeterli değil. Yapmanız gerekense, bir uygulamayı indirirken geliştiricisinin kim olduğuna dikkat etmek. Bunun yanında, uygulamanız sizden istediği izinleri okumak için de bir kaç saniye ayırmanızda yarar var.

Apple, suçlamalarını reddetti!

Apple, ABD Adalet Bakanlığı tarafından hakkında fiyatları sabitleştirmeden kaynaklanan haksız rekabet suçlamalarını kabul etmediğini duyurdu.

Apple Şirket Sözcüsü Natalie Kerris, bakanlık tarafından isnat edilen suçlamaların gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Apple olarak e-kitap marketinde yeni olduklarına dikkat çeken Kerris, "Müşterilerilerimiz e-kitap'tan çok faydalanıyorlar. Ayrıca biz fiyatların sadece kendi magazlarımızda sabitlenmesine izin verdik." dedi.
ABD Adalet Bakanlığı, Apple'ın da içinde olduğu 5 büyük firmayı işbirliği yaparak e-kitap fiyatlarını yükseltmek ve parakende fiyat rekabetini kısıtlamakla suçluyor. Bakanlık çarşamba günü şirket aleyhine açtığı davanın gerekçesinde yapılan gizli anlaşmaların e-kitap alıcılarının 'onlarca milyon dolar' daha fazla ödemesine sebep olduğunu ifade etmişti. Bakanlık ayrıca Apple ve kitap yayımcılarının Amazon.com şirketine karşı birleşerek bir savaşaçtıklarını ve Amazon'un belirlediği 9,99 dolar değerindeki kitap fiyatını yükseltmeye çalıştıklarını iddia etmişti.

'Beğen'dikçe soyunuyor!

Facebook'ta takipçi çılgınlığına kapılan erkek giyim firması kullanıcılarına 'beğen'me karşılığında kadın modelini soymayı vadediyor.

İnternet üzerindeki reklam kampanyaları, viraller, ürün yerleştirmeler derken her taşın altından reklam çıkar oldu. Hiçbir yayın ve yayım takip etmeyen biri bile yollarda 10'larca reklama maruz kalıyor. Markaların reklam ve kampanya savaşının geldiği son noktaysa yaratıcı olduğu kadar tepki çekecek bir girişim; Hollandalı kadın giyim markası Stüssy Facebook üzerinde takipçi kazanmak için ‘beğen’ karşılığında bir kadının soyunmasını vadediyor.
“Strip for Likes” sloganıyla yürütülen kampanya, markanın Facebook üzerindeki takipçilerinin kampanya modelinin fotoğrafını beğenmesini istiyor. Bunun karşılığında katlarca erkek kıyafeti giyen model beğeni aldıkça soyunuyor.
FACEBOOK POLİTİKASINA AYKIRI
Bu noktaya kadar doğru işleyen stratejinin takıldığı en büyük büyük engel Facebook’un uyguladığı anti-çıplaklık politikası. Bunun yanı sıra Facebook’un kullanım şartlarında bulunan “Facebook’a ait her hangi biri fonksiyonun promosyon amaçlı kullanılmaz” maddesi de markanın önündeki bir diğer engel olarak göze çarpıyor.
Marka yetkilileri fikrin en akıllıca olan kısmının striptiz yapacak olan modelin bir defa beğenildiğinde, daha sonra kullanıcılar tarafından tekrar ziyaret edilip modelin kıyafetlerinin kontrol edilecek olması olduğunu ifade ediyorlar. Böylece daha çok Stüssy kıyafetine bakılacağını söylüyorlar.

Cep telefonu devi satılıyor!

Kısa süre önce Motorola'yı satın alan Google, bakın şimdi, onu hangi cep devine satmaya hazırlanıyor.
İnternet devi Google, yakın zamanda başına geçtiği Motorola Mobility'i elden çıkarmaya çalışıyor. Google'ın Motorola ile telefon üretmek gibi bir derdi olmadığı zaten biliniyordu; zira Google'ın bu alımla asıl amacı sayıları 18 bini bulan Motorola patentini almaktı.
Bu anlamda yeni bir gelişme yaşandı. Google'ın Huawei ile Motorola için görüştüğü sanılıyor. Çin'in en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Huawei, hatırlanacağı üzere kendi çift çekirdekli işlemcisini de kullandığı dünyanın en akıllı telefonu ile en ince cebini tanıtmıştı.
Google, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken; Google'ın Motorola'nın üretim bölümünü bırakacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Evleri yok ama internet dağıtıyorlar!

Eğer bu uygulama yayılırsa, yakında yanınızdan geçen bir "canlı Wi-Fi istasyonu" görebilirsiniz!
 
ABD'nin Teksas eyaletinde ilginç bir kampanya başlatıldı. Eyalette yaşayan evsizleri WiFi hotspot noktasına dönüştüren kampanya, hem evsizlere para kazandıracak, hem de insanlar, bu "yürüyen istasyonlar" sayesinde eyaletin birçok noktasında internete bağlanabilecek.

Teksas'ın Austin şehrinde gerçekleştirilen ve pazarlama firması Bogle Hegarty'nin başlattığı kampanyaya göre evsizlerin üzerindeki WiFi bağlantısını kullanmak isteyenler, evsizlere bağış yapacak. Halihazırda 13 kişi şu an Austin sokaklarında bu kampanyayı yürütüyor.

Homeless Hotspots ismini taşıyan programın Teksas'ın diğer şehirlerinde de kullanılması bekleniyor. Ancak uygulama, tabii ki tepkileri de beraberinde getirmiş durumda. En büyük tepki ise, çaresiz insanların böyle bir uygulama için kullanılıyor oldukları yönünde...

Ünlü virüs avcısını kaptı

 Bu büyük güvenlik şirketi, antivirüs endüstrisinin bu ünlü ismini alarak gücüne güç kattı!

Antivirüs endüstrisinin ünlü ismi Righard J. Zwienenberg, Kıdemli Araştırma Uzmanı olarak ESET'in Teknoloji Bölümü'nde göreve başladı. Virüslerin davranışlarını inceleyen ve yakalanma sistemleri üzerine çalışmalar yapan Zwienenberg, diğer üst düzey araştırmacılar ve teknoloji liderleri ile beraber, ESET'in merkezinin bulunduğu Bratislava/Slovakya'da ve ülkesi Hollanda'da çalışacak.

Righard Zwienenberg, Hollanda'da Delft Teknik Üniversitesi'nin sistemlerinde virüsler ile ilgili sorunlarla karşılaşınca, 1988 yılında virüsler üzerinde araştırma yapmaya başladı. O tarihten beri virüslerin davranışları, çözüm yolları ve yakalama/algılama sistemleri üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

Zwienenberg, ESET'te başlayan yeni mücadelesi için oldukça heyecanlı. "ESET gibi teknoloji odaklı bir şirkete katıldığım için çok mutluyum. ESET, en başından beri, sektörünün liderlerinden biri konumunda. Önümüzdeki 10 yıl boyunca, böyle bir ekiple yeni zorluklara karşı çalışacağım için çok mutluyum" diye konuştu.

En İyi Android Oyunları

Son zamanlarda akıllı telefon deyince aklımıza gelen ilk işletim sistemi Android oluyor. Apple ve Nokia firmalarının dışında çoğu telefon markası artık Android işletim sistemini kullanıyor. Bu talebi gören Android firması ise Android marketteki uygulamalarını ve oyunları geliştiriyor, yeniliyor.
Türkiye’de ve Dünya da Akıllı telefon kullanan sayısı gittikçe artıyor. Herkes daha rahat iletişim kurmak, hızlıca E-Postalara cevap vermek ve boş zamanlarında telefonları ile eğlenmek için akıllı telefonları tercih ediyor.Android işletim sisteminin bu kadar tutulmasının en büyük nedenlerinden biri hiç şüphesiz Android Market ve ücretsiz sunulan uygulamalar. Bu ücretsiz uygulamalar sayesinde telefonlarımıza oyun indirebiliyor ve boş zamanlarımızda oyunları oynayabiliyorsunuz.
Biz de Fiiv.net olarak Android işletim sisteminde oynanan En iyi 5 Oyunu belirledik ve sizler için yayınlıyoruz ;

 Angry Birds

Hiç kuşkusuz 2011 ve 2012 yılının en çok oynanan oyunlarından biri. Akıllı telefonlarda , tabletlerde ve bilgisayarlarda da farklı versiyonu çıkan oyun Android Markette de çok büyük bir ilgi görüyor. Oyun da yumurtalarımızı kaçıran yeşil domuzları öldürerek yavrularımızı kurtarmaya çalışıyoruz. Domuzları yok etmek için elimizdeki tek silah kuşlarımız.

 Air Attack HD

Eğer sizde savaş oyunlarını oynamayı seviyorsanız bu oyun tam size göre. Android Markette çok populer olan oyun sizleri gerçek bir savaş atmosferine götürüyor.

 Milyoner

Dünya da ve Türkiye ‘de izlenme rekoru kıran “Kim 1 Milyon İster?” yarışmasının oyunu artık Android Markette. Oyun televizyonlardaki versiyonu ile aynı. Her seviyede yüzlerce soru ile eğlenirken bilgi haznenizi de genişleteceksiniz.

 Fruit Ninja

Havada uçan meyveler ve elinizde keskin bir bıçak ! Oyunda ki amacımız meyveleri , bombalara takılmadan düzgün bir şekilde kesmek.

 Football Kicks

Android markette en ünlü oyunlardan biri olan Futbol Kicks , telefonunuzda futbol keyfini yaşmanızı sağlıyor. Oyunda freekick çekebilir , penaltı atabilirsiniz.